شرکتها برای آغاز به کار و ادامه فعالیت خود موظف به ثبت قانونی شرکت در اداره یا سامانه ثبت قانونی شرکتها هستند. چنانچه یک شرکت فرایند ثبت قانونی را طی نکرده باشد توسط دولت به رسمیت شناخته نمیشود و عواقب بسیاری را به دنبال دارد. ثبت شرکت یک قانون عمومی و کلی است که از سال ۱۳۱۰ تصویب شده است و هر نوع شرکت را شامل میشود. شرکت بیمه نیز از این قاعده کلی به دور نیست و باید تحت شرایط به خصوصی که در ادامه بیان میکنیم در سامانه ثبت شرکتها به ثبت برسد.
آنچه در این مطلب میخوانید
تاریخچه شرکت بیمه در ایران
در سال ۱۳۱۴ اولین شرکت بیمه ایرانی با سرمایه تقریبی ۲۰ میلیون ریالی تاسیس شد. دو سال پس از تاسیس این شرکت که سهامی بیمه ایران نیز نام داشت اولین قانون مختص بیمه که ۳۶ ماده و بند را شامل میشد به تصویب رسید. نکته قابل توجه آن است که این قانون پس از گذشت سالها همچنان با همان محتوای سابق و بدون تغییرات مورد تایید و تصویب دولت است. در سال ۱۳۵۰ بیمه مرکزی ایران تاسیس شد که در واقع میتوان گفت که آغاز قوانین بیمهای به طور گسترده در کشور پس از تأسیس بیمه مرکزی صورت گرفت. وظیفه اصلی این شرکت بیمهای تنظیم و هدایت امور بیمهای در ایران و نظارت و تسلط کامل بر موسسات بیمهای را به عهده داشت.
چگونگی ثبت شرکت بیمه
برای ثبت شرکت بیمه به طور کلی دو راه وجود دارد که افراد میتوانند با توجه به شرایط خود هر راهی را که به نظر آنها مناسبتر است انتخاب کنند. البته شرکتهایی نیز وجود دارند که به واسطه کارشناسان خبرهای که دارند توانستهاند افراد را به خوبی در زمینه ثبت شرکتهای مختلف از جمله شرکت بیمه راهنمایی کنند. هلدینگ آفریقا یکی از این شرکت هاست که در سالهای اخیر تجربههای موفق بسیاری در این زمینه داشته است. در ادامه به طور مجزا هر یک از روشهای ثبت شرکت را بیان میکنیم.
روش اول: بر اساس این روش شما میتوانید یک نمایندگی بیمه را به ثبت برسانید. نکتهای که در اینجا لازم است گفته شود این است که نمایندگی بیمه مورد نظر شما باید کاملا مطابق با اصول و قوانین بیمه مرکزی باشد.
روش دوم: بر اساس این روش افراد شرکت بیمه را به طور مستقل باید به ثبت برسانند. در چنین روشی باید از پیش تعیین شود که شرکت مورد نظر و روند کلی فعالیت آن در چه دستههای قرار میگیرد. شرکتهای بیمه میتوانند در سه حالت تضامنی، تعاونی و خاص باشند که هر کدام تفاوت بسیاری با دیگری دارد.
شرایط ثبت قانونی شرکت بیمه
شرکتهای بیمه نیز همانند سایر شرکتها برای تداوم قانونی فعالیتهای خود باید اقدامات لازم برای ثبت قانونی شرکت را انجام دهند. این ثبت مشروط مواردی است که در ادامه اشارهای به آنها میکنیم.
- تایید اساسنامه نمایندگی که از اداره بیمه اخذ شده باشد
- تعیین و ارائه لیست اسامی مدیران و سهامداران به همراه مشخص نمودن میزان سهام هر سهام دار
- اعضای معرفی شده به عنوان هیئت مدیره حداقل باید ۳ نفر باشند
- همه اعضای هیئت مدیره گواهی عدم سوء پیشینه را باید ارائه دهند
- به صورت قانونی اعلام شود که فعالیت این شرکت تنها در زمینه بیمه است.
- داشتن ۵۰ میلیون تومان سرمایه اولیه و ارائه گواهی بانک که گواه بر تادیه بخشی از سرمایه نقدی باشد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت بیمه
ثبت قانونی شرکت بیمه در اداره ثبت شرکتها ملزم به وجود و ارائه مدارکی است که بر اساس آنها شرکت به ثبت میرسد و میتواند فعالیت قانونی خود را شروع کند. چنانچه شما قصد دارید شرکت بیمه خود را به ثبت قانونی برسانید باید مدارکی که در ادامه ذکر میشود را به اداره ثبت شرکتها ارائه کنید.
- مدرک کارشناسی رشته بیمه و یا رشتههایی با گرایش مرتبط مانند امور مالی، اقتصاد، حسابداری و حقوق به همراه یک سال سابقه کاری مرتبط
- مدارک هویتی تمام اعضای شرکت اعم از مدیران و سهامداران که شامل کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت یا معافیت میشود.
- ارائه چهار قطعه عکس سه در چهار پرسنلی متعلق به هر یک از اعضای شرکت
- ارائه گواهی که مبنا بر یک سال سابقه کار مرتبط با بیمه باشد.
- فرم درخواست نمایندگی بیمه که توسط موسس شرکت تکمیل شده باشد
میزان درآمد شرکت بیمه
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد میزان درآمدی است که شرکت بیمه میتواند داشته باشد. در واقع با مطالعه شرایط ثبت شرکت بیمه افراد به این موضوع میاندیشند که آیا این شرکت از درآمد مطلوبی برخوردار است که به خاطر آن سختیها و فرایند پیچیده ثبت شرکت را طی کنند؟
درآمد شرکتهای بیمه به پارامترهای مختلفی مربوط است و به همین دلیل درآمد ثابتی را نمیتوان برای تمام شرکتها اعلام کرد. در واقع بنیانگذاران و پرسنل هر شرکت هر چقدر میزان مطالعه بیشتری در زمینه مربوطه داشته باشند میتوانند با مهارت بالاتری امور شرکت را کنترل کنند و کار بیشتری را انجام دهند که به دنبال آن درآمد نیز افزایش پیدا میکند.
یکی از بهترین نکاتی که در رابطه با افزایش درآمد شرکت بیمه میتوانیم به شما آموزش دهیم این است که همیشه یک برنامه هدف گذاری طولانی مدت برای شرکت خود داشته باشید. وجود این هدف باعث شده که هر روز برای رسیدن به آن تلاش کنید.الیته دقت کنید که این هدف گذاری باید کاملا مطابق با تواناییهای شما و دیگر افراد سهیم در شرکت باشد تا با شکست مواجه نشود.
سخن پایانی
شرکتهای بیمه سالهاست که در اقصی نقاط کشور عزیزمان در حال فعالیت هستند. با این وجود به دلیل جمعیت نسبتا بالا و گستردگی این کشور هنوز لازم است شرکتهای بیمه دیگری نیز تأسیس شوند که نیاز هموطنان عزیز برطرف شود. تاسیس یک شرکت بیمه مشروط به ثبت قانونی شرکت است که در این مطلب سعی کردیم راهنماییهای لازم در این زمینه را ارائه دهیم. با این وجود اگر میخواهید شرکت خود را به ثبت قانونی برسانید توصیه میکنیم از خدمات فوقالعاده هلدینگ آفریقا به شماره تماس ۰۲۱۴۲۵۹۵بهره ببرید.