توسط: تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۲ 0 دیدگاه

ثبت شرکت یک نفره در قانون کشور ما امکان‌پذیر نیست. زیرا مفهوم شرکت سهم داشتن دو نفر در یک دارایی واحد است. بنابراین مطابق با مفاد ماده ۲۰ قانون تجارت شرکت‌های تجاری، یک نفر نمی‌تواند اقدام به تاسیس شرکت کند. همچنین مطابق با قوانین، برای ثبت شرکت حداقل باید دو شریک وجود داشته باشد. به همین دلیل شما نمی‌توانید اقدام به ثبت شرکت تک نفره کنید.

اما اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به فعالیت تجاری شراکتی علاقه ندارید ولی می‌خواهید از طریق ثبت کسب و کار خود از مزایای تاسیس و ثبت شرکت بهره ببرید، ۲ راهکار پیش‌روی شما قرار دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها به خواسته خود برسید. در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با راهکارهای موجود برای ثبت شرکت تک‌‌نفره و همچنین مزایا و معایب این کار صحبت کنیم. پس پیشنهاد می‌دهیم برای پی‌بردن به راهکارهای موجود تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

 

شرکت تک‌نفره چیست؟

شرکت تک نفره یا واحدهای تک مالکی شامل واحدهایی هستند که فقط یک مالک دارد و مدیر شرکت همان صاحب شرکت است. به همین دلیل تصمیم گیری در رابطه با تمامی امور شرکت نیز بر عهده صاحب آن بوده و تصمیم گیرنده نهایی در تمام امور خود او است.

 

 

نحوه ثبت شرکت تک نفره

همانطور که عنوان شد شما نمی‌توانید برای ثبت شرکت تک نفره به صورت مستقیم اقدام کنید. بنابراین برای این منظور باید از دیگر  واحدهای اقتصادی و تک مالکی نظیر تعمیرگاه‌ها، دفاتر وکالت، موسسات انفرادی، فروشگاه‌های سطح شهر و… استفاده کنید.

به عبارت دیگر برای ثبت شرکت تک نفره ‌ به جای اداره ثبت شرکت‌ها باید به دیگر مراکز مراجعه کنید. به عنوان مثال برای تاسیس یک فروشگاه تک مدیریتی و تک نفره به جای مراجعه به اداره ثبت شرکت‌ها باید، مجوز کسب و کار خود را از اتحادیه صنف مربوط به حوزه فعالیت‌تان دریافت کنید. به این ترتیب باید گفت که یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های شرکت تک نفره با دیگر شرکت‌هایی که در قانون تجارت تعریف شده‌اند مرجع ثبت است.

البته برای این منظور یک راهکار دیگر نیز پیش روی شما قرار دارد و آن ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. در شرکت با مسئولیت محدود حداقل باید ۲ شریک وجود داشته باشد که برای این منظور می‌توانید یکی از افراد نزدیک و قابل اعتماد خود را به عنوان شریک تجاری انتخاب کنید. پس برای به ثبت رساندن قوانین ثبتی شرکت فقط یک درصد از سهام شرکت را به او انتقال داده و ۹۹ درصد باقیمانده را به نام خود کنید.

در چنین شرایطی خود شما می‌توانید به عنوان رئیس هیئت مدیره، سمت مدیر عامل شرکت را برعهده گرفته و همچنین دارنده حق امضا در شرکت خود باشید. به این ترتیب شخص دومی که به عنوان شریک انتخاب کرده‌اید فقط می‌تواند به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره در کنار شما کار کند. در شرکت با مسئولیت محدود اعضا باید حداقل دو نفر باشند. اما هیئت مدیره می‌تواند تک نفره باشد و این امر فرصتی را فراهم می‌کند که خود شما بتوانید مدیریت شرکت را در دست بگیرید.

 

 

مدارک لازم برای تاسیس و ثبت شرکت تک نفره

برای آنکه بتوانید واحد تک مالیاتی خود را به ثبت برسانید باید یک سری مدارک را تهیه کرده و آن را به مرجع مربوطه و نهادی که بر کسب و کار شما نظارت دارد تحویل دهید که این مدارک شامل موارد زیر هستند.

  •       کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی
  •       نشانی منزل به همراه قبض آب و برق
  •       ارائه کد پستی و تایید آن از سوی اداره پست منطقه
  •       ۱۲ قطعه عکس پرسنلی سه در چهار جدید
  •       کپی مدارک تحصیلی
  •       گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
  •       گواهی عدم سوء پیشینه کیفر
  •       تشکیل پرونده مالیاتی و پرداخت بدهی مالیات قطعی شده
  •       فیش پرداخت هزینه‌های مربوطه
  •       اطلاعات شغلی
  •       قبض پرداخت هزینه ثبت
  •       تکمیل فرم‌های مربوطه و ارائه آنها
  •       اطلاعات شغلی و تعهدات مربوطه
  •       در صورت لزوم شرکت در کلاس‌های آموزشی و ارائه مدرک شرکت در کلاس

ویژگی‌ و مزایای شرکت تک نفره

همانطور که متوجه شدید، تحت شرایط خاصی ثبت شرکت تک نفره برای شما امکان‌پذیر است. یکی از مواردی که به شما کمک می‌کند، برای تأسیس شرکت تک نفره به درستی تصمیم بگیرید، داشتن شناخت کافی رابطه با مزایا و ویژگی‌های این نوع شرکت است. به‌طور کلی مهمترین ویژگی‌های قابل ذکر برای این دسته از موسسات شامل موارد زیر است.

داشتن شخصیت حقوقی جداگانه

پس از ثبت شرکت تک نفره، کسب و کار شما شخصیت حقوقی پیدا می‌کند. از این‌رو شرکت یا کسب و کار  شما دارای یک سری حق و حقوق قانونی نظیر عقد قرارداد، خرید و فروش، مورد شکایت واقع شدن و شکایت کردن، رسیدگی به بدهی‌ها و داشتن دارایی می‌شود.

عدم انتقال مالکیت

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های شرکت تک نفره با دیگر انواع شرکت تعریف شده در قانون تجارت، عدم انتقال مالکیت است. به عبارت دیگر شما به عنوان مالک یک شرکت تک نفره نمی‌توانید مجوز فعالیت خود را به شخص دیگری انتقال دهید. به همین دلیل اگر به هر دلیلی دیگر تمایل به ادامه فعالیت نداشته باشید نمی‌توانید مالکیت شرکت را به اشخاص دیگری منتقل کرده و از این طریق بقای شرکت خود را حفظ کنید.

امکان مالکیت و مدیریت توسط یک فرد

یکی از مهم‌ترین دلایلی که بسیاری از افراد را متقاعد به تاسیس واحدهای انفرادی و ثبت شرکت تک نفره می‌کند این است که شرکت‌های تک نفره به‌واسطه یک نفر مدیریت می‌شوند و تصمیم گیرنده فقط مالک شرکت است. در واقع شما به عنوان صاحب واحد اقتصادی خود، مدیر آن نیز بوده و از این‌رو بدون هیچ محدودیتی می‌توانید در رابطه با شرکت و دارایی خود تصمیم‌گیری نمایید.

 

مدیر شرکت به شخص مسئول پرداخت مالیات است

در شرکت تک نفره ارائه اظهارنامه اخذ کد اقتصادی پرداخت مالیات و دیگر امور دارایی بر عهده خود مالک بوده و او به شخصه مجبور است که مالیات شرکت را پرداخت کند. در واقع شرکت‌های تک نفره از قوانین مالیات بر درآمد تبعیت می‌کنند و لازم نیست که همانند دیگر شرکت‌ها با ارائه دفاتر مالی خود نرخ ثابت مالیاتی بپردازند.

معاف از قوانین دست و پا گیر

شرکت‌های تک نفره نیز همانند دیگر شرکت‌ها از قوانین کلی حاکم بر کشور تبعیت می‌کنند. اما برای این شرکت‌ها اجرای بسیاری از قوانین دست و پاگیر لازم نیست و همین عامل سبب شده است که فرایند انجام امور در شرکت‌های تک نفره نسبت به دیگر انواع شرکت بسیار راحت‌تر و سریع‌تر صورت بگیرد.

تصمیم گیری انفرادی

تمامی تصمیم‌هایی که در شرکت‌های تک واحدی اخذ می‌شود به صورت انفرادی است و همانند دیگر شرکت‌ها، تصمیمات مهم منوط به تشکیل جلسه هیئت مدیره و تصمیمات آنها نیست.

 

معایب شرکت تک نفره

  •       ثبت شرکت تک نفره در کنار همه مزایای نام برده خالی از عیب نیست و یک سری معایب را نیز به همراه دارد که برخی از آنها به شرح زیر است.
  •       تمامی هزینه‌های مصرفی شرکت باید به تنهایی پرداخت شود و مسئول پرداخت تمامی هزینه‌ها نظیر قبوض آب، برق، گاز، تلفن و غیره فقط خود شما هستید
  •       در شرکت تک نفره ملزم به پرداخت مالیات خود اشتغالی هستید
  •       مسئول تمامی تعهدات و بدهی‌های شرکت فقط خود شما بوده و در صورتی که شرکت تک نفره شما دچار ضرر و زیان شود باید تمامی آنها را به شخص پرداخت کنید.

 

 

آیا می‌توانیم شرکت تک نفره ثبت کنم؟

با توجه به توضیحات ارائه شده می‌توان  نتیجه گرفت که امکان ثبت شرکت تک نفره با مراجعه به اداره  ثبت شرکت‌ها برای شما امکان پذیر نیست. اما برای این منظور دو راهکار متفاوت پیش روی شما قرار دارد که شامل مراجعه به مراجع دیگر نظیر واحدهای اقتصادی تک مالیاتی و ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. البته در شرکت با مسئولیت محدود شما باید حداقل یک شریک به همراه خود داشته باشید. منتهی می‌توانید فقط یک درصد از سهام شرکت را به او منتقل کرده و همچنین رئیس هیئت مدیره نیز خود شما باشید. هلدینگ آفریقا خدمات ارزنده‌ای را به شما مشتریان گرامی عرضه می‌کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید با شماره تلفن 02142595 تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید